Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada uuden valtakirjapohjan jos olen kadottanut sen tai tehnyt virheen?

Kyllä, ota yhteyttä info@findanpienosakkaat.fi ja lähetämme sinulle uuden pohjan. Mikäli olet tehnyt valtakirjaa täyttäessäsi sisältövirheen, kerro siitä yhteydenotossasi. Poistamme virheellisen valtakirjan ja voit täyttää valtakirjan uudelleen.

Osakkeitteni määrä arvo-osuustilillä on vähentynyt, miksi ?

Finda on toteuttanut suunnittelemansa osakkeiden käänteisen splitin.

Esimerkiksi, jos aiemmin olet omistanut 100 osaketta, on osakkeittesi uusi määrä nyt 20. Vastaavasti uusien osakkeittesi arvon pitäisi teoreettisesti viisinkertaistua, jolloin kokonaisomistuksesi arvo säilyy samana.

Pankista riippuen, Findan osakkeiden arvon määrittäminen ja päivittäminen saattaa vaihdella.

Miten voin liittyä yhdistyksen jäseneksi ?

Yhdistys ei tällä hetkellä ota yleisesti jäsenhakemuksia vastaan.
Jäsenprosessi ja -rakenne ovat kesken.
Valtakirjan antaminen ei kuitenkaan edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Selaimeni tietoturva estää pääsyn valtakirjaan

Sivumme ovat SSL-suojatut.

Saadessasi ilmoituksen selaimelta suojaamattomasta tai tuntemattomasta yhteydestä, voit joko hyväksyä siirtymisen sivuille, eli ns. kertoa selaimelle luottavasi sivustoon tai vaihtoehtoisesti voit yrittää toisella selaimella esim. Google Chrome.

En saa kirjautumisavainta tai kirjautumisavain ei toimi

Kirjautumisavain lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiin, muista tarkistaa sähköpostiosoitteesi oikeinkirjoitus, sekä roskapostikansiosi.

Jos yrität hakea kirjautumisavainta useamman kerran, ota huomioon että kirautumisavain vaihtuu joka kerta ja saat uuden avaimen ilmoittamaasi sähköpostiin. Toimiva avain on aina viimeksi tilaamasi avain.

Pitääkö minun lähettää allekirjoitetut valtakirjat kirjeenä yhdistykselle ?

Valtakirjan toimitustavat (suositeltavin ensin)

Pitääkö minun ilmoittaa itseni yhtiökokoukseen ?

Ei. Me teemme tarvittavat ilmoittautumiset yhtiökokouksiin puolestasi, saatuamme allekirjoitetun kopion valtakirjasi.

Voinko tehdä useita valtakirjoja ?

Jos omistat Findan osakkeita esim. henkilökohtaisesti ja yrityksen kautta, voit tehdä molemmista oman valtakirjan. Voit tehdä samalla sähköpostilla yhteensä 5 eri valtakirjaa, omat osakkeet, yrityksen osakkeet, perikunnan osakkeet, yhdistyksen osakkeet ja yhteisomistuksessa olevat osakkeet.

Vaikuttaako reverse-split osakkeideni hintaan tai kaupankäyntikuluihin ?

Lyhyesti, ei.

Esimerkki 1. Jos omistat 135 Findan osaketta (á 32€ Findan ostohinta), on osakkeidesi yhteisarvo 4 320 €. Ehdotettu reverse-split vähentäisi osakkeidesi määrän 135 kpl/5= 27 kpl ja kertoisi yhden osakkeen arvon viidellä, á 32€ x 5 = á 160€. Näin ollen uusien splitattujen osakkeidesi arvo on, 27 kpl x á 160€ = 4320 €.

Esimerkki 2. Findan osakkeita myytäessä kaupankäyntikulut syntyvät varainsiirtoverosta (1,5%). Varainsiirtovero maksetaan koko kauppasummasta, joten yhden osakkeen arvolla tai osakkeiden määrällä ei ole yksinään vaikutusta kaupankäyntikuluihin. Yleensä varainsiirtoveron maksusta vastaa ostaja.